Over 't pASSt

Over ons

“We begeleiden onze gasten zowel in ons centrum te Geel als aan huis. We ondersteunen hen op verschillende vlakken met als doel, hen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren, zowel emotioneel alsook in praktische zaken. Dat wil zeggen dat we samenwerken aan zaken wat voor hen belangrijk is.”

Het doel van onze begeleiding is om je zo  zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. We ondersteunen zowel emotioneel als in praktische zaken, dat wat voor jou belangrijk is. 

Wil je gebruik maken van ons aanbod en deelnemen ?

Wij stemmen graag verwachtingen met elkaar vooraf af.

Aanmelding:

  • via telefonisch contact
  • per mail info@tpasst.org
  • via een kennismakingsgesprek tijdens het Open huis.

 

Lidgeld: 30 € jaar

Voordelen: je krijgt toegang tot de besloten facebookgroep, deelname aan ateliers, verzekerd tijdens de activiteiten, hulp en informatie…

Beurtenkaart :

Een beurtenkaart kost 100€ voor 10 beurten. Met deze beurtenkaart kan je deelnemen aan creatieve ateliers, uitstappen en de groepsbegeleiding.

Onze aanbod kan je betalen met eigen middelen en via een cash budget vanuit je   persoonsvolgend budget.

Missie

’t pASSt heeft een duidelijke missie; een veilige ontmoetingsplek voor voorzien voor normaal tot hoog begaafde jongeren en volwassenen met autisme . Elk verhaal heeft hier zijn plaats, met als doel zelfontplooiing, om zo op een natuurlijke manier hun eigen identiteit vorm te geven om een plaats te vinden in onze samenleving.

Ons team van professionelen begeleiders biedt ondersteuning waar nodig.

Vertrekkend vanuit de beleving van mensen met autisme en rekening houdend met hun individuele noden en krachten, ongeacht geslacht, financiële situatie of religieuze achtergrond.

We geloven sterk dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Wat die talenten zijn willen we, samen met onze mensen, verder verkennen. Falen mag, falen kan. Zo leren we elkaar en onszelf het beste kennen en kunnen we nadien leren uit onze fouten. We kiezen ervoor om als één team te fungeren. We omkaderen en ondersteunen vanuit ieders unieke manier van mens zijn.

 

Visie

Mensen met autisme hebben in onze samenleving heel wat te bieden. Vanuit hun eigenheid ontplooien ze zich om op een natuurlijke manier hun eigen identiteit vorm te geven om een plaats te vinden in onze samenleving. We aanvaarden hen voor wie ze zijn, ook al brengt die kwetsbaarheid faalervaringen met zich mee.

’t pASSt zet zich als begeleidingscentrum in op integratie in de samenleving. We bieden een ontmoetingsplek aan waar iedereen zichzelf kan zijn. We kijken verder dan de eigengemaakte camouflage.

Team 't pASSt

Kristel

Inspirator
Als bezielster van ’t pASSt geloof ik dat ieder gelijkwaardig is aan elkaar en dat ieder een plekje heeft binnen deze samenleving. Ik geloof in kansen creëren en mogelijkheden, ook daar waar er uitdagingen op ons pad liggen.
Ik gebruik m’n ervaring om jullie te ondersteunen in jullie zoektocht.
Ik maak graag deel uit van een waardevol initiatief met een sterk menselijk aspect en aandacht voor ieders verhaal.

Hilde

Atelierbegeleider
Ik ben een spontane creatieve duizendpoot die graag mensen mee helpt hun eigen creativiteit in de wereld en op kaart te zetten. Echt jezelf zijn vraagt om moedig en kwetsbaar te zijn en dat is ook voor mij een zoektocht soms. Ik blijf graag ontdekken, aftasten en vind dat fijn om te doen in verbinding met anderen die mij dan ook hun echte zelf kunnen laten zien en zijn. Ik ben trots op wie ik ben na veel kronkelige wegen en geniet nu graag samen van het leven!

Marleen

Atelierbegeleider
Ik heb een enorme passie voor klei en verf, die ontstond ongeveer 30 jaar geleden. In die periode leerde ik verschillende technieken te gebruiken en begon ik met zelfgebouwde gasovens te experimenteren. Na tal van tentoonstellingen en academiejaren startte ik met les geven. Ondertussen werk ik met een elektrische oven waarbij weer nieuwe mogelijkheden en uitdagingen aan bod komen.

Jo

Administratieve duizendpoot

Luc

Netwerker

Karlien

Fondsenwerver

Marie

Socials

Hilde

Verbinder

Chiel

Logisitiek

Nicole

Luisterend oor

Open huis

warm welkom
Samen openen we elke 2de zaterdag van de maand ons huis.
Een leuke babbel, een lekkere tas koffie/thee en een huisgemaakt gebak.
Kom gerust eens binnen.

't pASSt café

mekaar ontmoeten
Elke laatste zaterdag van de maand organiseren we ons café.
Een praatje met elkaar en al dan niet samen met een leuk gezelschapsspel.
Dit is jullie café.

Events

er op uit
Zin om er lekker op uit te gaan in zowel binnen als buiten uitjes. Deelnemersactiviteiten en eventementen samen organiseren om het leven te vieren.

Word steunend lid!

Neem contact met ons op en word steunend lid.

Wij hebben jouw steun nodig om onze werking te kunnen blijven uitvoeren.

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief

Een sterk netwerk

Een sterk netwerk voor houvast en verbinding met de samenleving. 

“Wie samenleeft met mensen met autisme, merkt al gauw dat autisme ingrijpt in het leven van en met die persoon, hoe subtiel dat autisme ook aanwezig is.”

Autisme gaat vaak schuil achter een gewoon uiterlijk en kent vaak verrassende talenten. We vinden het belangrijk om hier te blijven op in zetten en ruimte te houden voor ieder die samenleeft, samenwerkt en mensen kansen wil geven.

Samenwerking

’t pASSt kiest voor samenwerkingsverbanden met organisaties, bedrijven, individuen …
Ben jij overtuigd van de kwaliteiten van personen met autisme?!
Interesse om te sparren en in samenwerking een win-win voor ons beiden te realiseren?

Onze partners