Driedelige workshop Verbindende communicatie

Workshop Verbindende communicatie

Geweldloze communicatie, verbindende communicatie of nonviolent communication is een wijze van communiceren, ontwikkeld door Marshall B. Rosenberg.
't pASSt biedt een trainingsaanbod op maat aan in samenwerking met Blabla https://www.blabla-blabla.be/
3 momenten van circa 2 uur.

Uitgangspunt :

Geweldloze communicatie heeft de intentie tot verbinding en reikt daarvoor een model aan met vier stappen, drie keuzes in communicatie en meerdere achterliggende concepten.

De drie keuzes zijn: jezelf eerlijk uiten, empathisch naar de ander luisteren, en zelf-empathie maw met jezelf in contact blijven staan. De uitdaging bestaat om in balans met jezelf en de ander flexibel met deze processen om te gaan, en zo elkaar op behoefteniveau te vinden waarbij verbinding tot stand kan komen. Dit is tegengesteld aan een communicatie waarbij je op strategieniveau communiceert zonder eerst naar elkaars onderliggende behoeften te kijken. De concepten en het model van Geweldloze Communicatie ondersteunen je om zonder oordeel en met verantwoordelijkheid voor eigen gevoelens en behoeftes te communiceren.

Trainingsaanbod op maat:

We focussen voornamelijk op zelfconnectie: hoe hou ik contact met mijn binnenwereld, welke gevoelens en behoeften leven er in mij, wat heb ik nodig?

We doen dit via reflectiemomenten, oefeningen en uitwisseling. Daarbij wordt steeds afgestemd op mogelijkheden en vragen van de groep. Indien er tijd en ruimte voor is, gaan we kort in op de basiscomponenten van het model (observatie, gevoel, behoefte en verzoek) en hoe die bijdragen aan onderlinge verbinding.

 

INTERESSE?

Voor meer informatie, data, prijs en inschrijving:
Neem contact op met Kristel Binnenmans  0497/32.12.14  info@tpasst.org

Foto: 
Share