Rollenspelavond

dinsdag, 29 juni, 2021 - 19:00 tot 21:00
Inschrijven verplicht
Open activiteit

Onze gasten organiseren een rollenspel.

Speel je graag een spel en wil mee je komen doen.

Schrijf je in via info@tpasst.org

 

Benieuwd, wat een rollenspel is...
we leggen het graag aan je uit :

Een rollenspel is in feite een interactief verhaal waarin je zelf de hoofdrol speelt.

Dat verhaal kan allerlei vormen aannemen: we beginnen met klassieke, middeleeuwse fantasy (denk bijvoorbeeld aan “The Lord of the Rings”) maar het kan ook andere vormen aannemen; van science-fiction tot horror of steampunk.

In een rollenspel creëer je een eigen personage met specifieke sterktes en zwaktes. Je kan een magiër zijn die de natuurwetten manipuleert; een nobele krijger die het zwaard opneemt tegen onrecht; of een elf die de dieren en de natuur beheerst; je eigen fantasie is in feite de enige beperking. Jouw beslissingen bepalen het verdere verloop van het verhaal en beïnvloeden de spelwereld om je heen.

Een rollenspel wordt gespeeld door vier à vijf spelers, waarbij één van hen de rol van de spelleider op zich neemt. De spelleider bereidt het spel voor. De andere spelers bepalen vanuit hun personage hoe dat verhaal verloopt. Alle richtingen zijn juist, andere richtingen kunnen het verhaal een andere wending geven.

We starten met een zogenaamde “session zero”; dit is een rustige eerste spelsessie waarbij we elkaar een beetje kunnen leren kennen, en waarop ook afspraken gemaakt worden over hoe alles precies in het werk zal gaan. Tijdens deze spelsessie krijg je meer uitleg over het spel en kan je ook een personage uitwerken. Daarna ontplooit het verhaal zich over verloop van verschillende spelsessies; je kan het een beetje vergelijken met een serie die je volgt, maar dan één waarbij je zelf beslist hoe het verder gaat.

Een rollenspel is een ideale manier om je uit te leven voor iedereen die van fantasy houdt, een goeie dosis fantasie en creativiteit bezit, en zich volledig wil uitleven in een wereld vol magie en intrige!

Zin om mee te spelen, schrijf je in via info@tpasst.org

Max. Deelnemers: 
8

Opgelet: om in te schrijven dien je ingelogd te zijn op de website.